Какви ще са цените на горивата през новата година? Това

...
 Какви ще са цените на горивата през новата година? Това
Коментари Харесай

Какви ще са цените на горивата през 2018 г.?

 Какви ще са цените на горивата през новата година? Това е по традиция доста сложна за правене прогноза (даже да не загатваме за прекомерно далечната от време на време връзка сред международния пазар и цените по българските бензиностанции). И въпреки всичко последните данни на Международната организация по енергетика (IEA) демонстрират, че най-вероятно през 2018 ще имаме съмнения към сегашните нива (60-70 $ за барел брент), без благоприятни условия за по-трайно поевтиняване или повишаване, пише Automedia.bg.
Някои анализатори чакаха цените да тръгнат по-уверено нагоре след решението на ОПЕК и Русия да лимитират добива. Но статистиката на IEA от декември демонстрира, че този развой към този момент се обезврежда от внезапно увеличените добиви на шистов петрол в Съединени американски щати.

Американските производители, които не бяха конкурентни при цени около 45 $ за барел, в този момент още веднъж са в играта и щатският рандеман се е нараснал с 1,4 милиона барела дневно, до рекордните 10,4 милиона. Изглежда несъмнено, че освен това движение Съединени американски щати ще изпреварят Саудитска Арабия и ще стартират да гонят Русия като максимален международен производител.

Прогнозата на IEA сочи леко повишаване на търсенето в световен мащаб от миналогодишните 97,7 млн. барела на ден до 99.1 милиона. Това ще докара до лек недостиг през втората част на 2018, когато може да се чака и леко повишаване на цените, само че не продължително. " Геополитическата неустановеност и прекомерно динамичното развиване на американския шистов рандеман значат, че ни чака година на непрекъснати съмнения ", отбелязва в прогнозата си организацията.
По публикацията работиха: автор Automedia.bg, редактор Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР